Aktuelnosti

 • Uspešno završen projekat „Kupi bajs“

  Uspešno završen projekat „Kupi bajs“

  Realizacijom svih 1.400 vaučera namenjenih za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta uspešno je završen Projekat “Kupi bajs" koji je sprovelo Udruženje “Urban.log”
 • Dan bez automobila – povod za promenu navika

  Dan bez automobila – povod za promenu navika

  Kontinuirani razvoj sistema javnog prevoza, popularizacija alternativnih i ekološki prihvatljivijih vidova prevoza i promocija koncepta održive urbane mobilnosti doprinosi razvoju savremene urbane subkulture...
 • Konferencija Kreiraj (po)kretanje

  Konferencija Kreiraj (po)kretanje

  Inicijativa za održivu urbanu mobilnost „Urban.log“ iz Beograda sprovodi Projekat „Kreiraj (po)kretanje“ u cilju promocije inovacija i preduzetničkih ideja u Republici Srbiji...
 • Javni poziv fizičkim licima za podršku nabavke bicikla

  Javni poziv fizičkim licima za podršku nabavke bicikla

  Raspisuje se javni poziv za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta
 • Biciklistička prestonica Bavarske

  Biciklistička prestonica Bavarske

  Grad smešten u ravničarskom delu Bavarske nedaleko od Nirnberga, ispresecan i okružen rekama, Erlangen je univerzitetski i privredni centar ovog dela Nemačke, danas poznat i kao biciklistička prestonica Bavarske.
 • Javni poziv

  Javni poziv

  Predstavite svoju ideju na Izložbi inovatora
 • Prijavi svoju ideju

  Prijavi svoju ideju

  Na Izložbi inovatora biće predstavljeni inovatori učesnici projekta, njihove inovativne preduzetničke ideje, kao i postojeća inovativna rešenja. Prijavite se.
 • 3. jun - Svetski dan bicikla

  3. jun - Svetski dan bicikla

  Generalna skupština je 2018. proglasila 3. jun za Međunarodni dan bicikla, čime je bicikl dobio mesto koje zaslužuje, istorijsko i mesto u budućnosti, utkano u Agendu 2030, kroz cilj 11. Održivi gradovi i urbana mobilnost.
 • Mikromobilnost u Srbiji

  Mikromobilnost u Srbiji

  Da li, u kojoj meri, i u kojim prilikama koristimo vozila za mikromobilnost u Srbiji – kratki prikaz rezultata online istraživanja sprovedenog u novembru 2021. godine.
 • Oseti svoj grad, Dušica Bogićević

  Oseti svoj grad, Dušica Bogićević

  Bicikl je mnogo više od rekreacije. Vožnja je najneposredniji osećaj grada oko nas. Vidite izbliza i lično svakog dana u nedelji: njegovu lepotu i ružnoću, ljude i njihovu domišljatost, i neprekidno, neizbežno sazrevanje tokom godina. A da li ste znali da je bicikl je izuzetno efikasan, najbrži je vid prevoza u gradu na rastojanjima do pet kilometara.