Uspešno završen projekat „Kupi bajs“

14.10.2022.

Realizacijom svih 1.400 vaučera namenjenih za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikala kao ekološki prihvatljivog transporta uspešno je završen Projekat “Kupi bajs" koji je sprovelo Udruženje “Urban.log”.

Ukupna sredstva za podršku nabavke bicikla za 2022. godinu obezbeđena za sprovođenje ovog javnog konkursa u budžetu Grada Beograda iznosila su 7.000.000,00 dinara, dok je pojedinačni iznos sredstava za građane bio 5.000 dinara.

Prijave za subvenciju za kupovinu bicikla na teritoriji Grada Beograda počele su u 15. avgusta 2022. godine, a zaključno sa 13. oktobrom 1.400 građana i građanki Beograda ostvarilo je ovo pravo.

Povodom završetka Projekta koji je realizovao Sekretarijat za zaštitu životne sredine, gradska sekretarka Ivana Vilotijević zahvalila se sugrađanima koji su se odazvali pozivu, iskoristili subvenciju Grada i kupili bicikle uz vaučer.

„Izborom da koriste bicikl kao prevozno sredstvo, građani su pokazali odgovoran odnos prema svom okruženju i dali direktan doprinos smanjenju zagađenja koje dolazi od saobraćaja“, istakla je gradska sekretarka za zaštitu životne sredine Beograda u saopštenju.

Ovom prilikom zahvaljujemo se članovima projektnog tima, privrednim subjektima koji su na osnovu sprovedenog javnog poziva učestvovali u projektu i svim građanima i građankama Beograda koji su se odazvali javnom pozivu Grada Beograda.

Udruženje „Urban.log“