„Kreiraj (po)kretanje“

"Kreiraj (po)kretanje" je projekat koji ima za cilj promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva u Republici Srbiji kroz promociju inovativnih i kreativnih rešenja savremenog koncepta urbane mobilnosti, kao i promociju malih preduzetnika koji, prateći svetske trendove, razvijaju rešenja za alternativne vidove javnog prevoza i opreme i dr. alata i opreme. Projekat koji se sprovodi u okviru Programa za promociju i popularizaciju inovacija i inovacionog preduzetništva Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije zajedno sa Gradom Beogradom.

covek i inovacije
ideja crtez

Projektom je predviđena organizacija Кonferencije „Кreiraj (po)kretanje“ u Beogradu, tokom Evropske nedelje urbane mobilnosti, koja će okupiti stručnu i inovativnu zajednicu, pojedince, relevantna udruženja i preduzetnike koji na tržištu već razvijaju rešenja i pružaju usluge, kao i potencijalne inovatore. Fokus konferencije biće predstavljanje inovacija i mogućnosti daljeg razvoja ostvarenih preduzetničkih ideja, kao i promocija Plana održivog urbanog razvoja Grada Beograda i mera Vlade Republike Srbije. Inovaciona zajednica, inicijative građana i preduzetnici imaće priliku da se, kroz promociju i popularizaciji inovacija i inovacionog preduzetništva, povežu sa zainteresovanim stranama i potencijalnih korisnicima.

Projektom je planirano da se, nakon konferencije, organizuje i svojevrsna Izložba inovatora na kojoj će preduzetnici predstaviti postojeća inovaciona rešenja i inovativne ideje u ovoj oblasti.

Verujemo da će ovaj Projekat afirmacijom i umrežavanjem preduzetnika i pojedinaca sa zainteresovanim stranama pružiti dodatnu motivaciju inovacionoj zajednici da razvijaju nova rešenja. Kroz ostvarenje cilja unaprediće se uslovi za one koji koriste alternativna prevozna sredstva i doprineti popularizaciji savremenog koncepta urbane mobilnosti.

Smatramo da će „Kreiraj (po)kretanje“ približiti koncept urbane mobilnosti građanima/ka i doprineti bržem razvoju održive urbane mobilnosti, vodeći računa o potrebama građana i zaštiti životne sredine.

crtez coveculjak i ideja

Posetite sajt: "Kreiraj (po)kretanje"